Szivattyú Kapszula és kapszulatöltő Tűzálló anyag Saválló anyag Ragasztanyag Műanyagtasakos melegítő Uszodai élményberendezés

Tömítő anyag

Three Bond 1100-as tömítő anyag széria

tömítőanyag Folyékony tömítőanyag

Az 1100-as szériában található mindegyik tömítő anyag egykomponensű, akril- vagy gumibázisú folyékony tömítő anyag, mely 150 C° fokos hőmérsékletet is elvisel.

Az 1200-as tömítő anyag széria egykomponensű, aceton és oximbázisú RTV ( szobahőmérsékleten vulkanizálódó) - szilikonos- folyékony tömítőanyag, mely 250 C° foknak áll ellen.

Mindkét tömítő anyag szériát mindenfajta felületi - és csatlakozó tömítésekre, nyomás alatt lévő olaj,- víz- és gázközeg tömítésére fejlesztettek ki. Ezeket a tömítő anyag termékeket szobahőmérsékleten, folyékony vagy viszkózus formában kell a megkötendő, összeillesztendő felületre felvinni. A lehető legrövidebb időn belül rugalmas tömítés alakul ki.

A szerkezeti részek - összeszerelésekor - az összeillesztendő felület struktúrájának megfelelően teljes mértékben illeszkednek.

Mikroszintű egyenetlenségeket ( pl. karcolások) ugyanúgy kitölt az anyag mint a makroszintűeket. ( pl. összeillesztendő felületek hullámossága). Ezzel hatékony rozsdavédelem alakul ki.

A jó kémiai ellenállóság, valamint a jó kohézió együttesen erős szilárdságot eredményez a tömítésen belül. Amennyiben adagoló- vagy felvivőberendezést használunk, úgy a szerelési munkák meggyorsíthatók, valamint jelentős költségmegtakarítás érhető el. Ezen két szérián (tömítő anyag termékcsaládon) belül több mint 80 folyékony tömítő anyagot tudunk kínálni annak érdekében, hogy a felhasználó a termékéhez legmegfelelőbb tömítő anyagot tudja kiválasztani.

A tömítő anyag termékcsalád egyik reprezentánsa:

1110B - akril-gyanta alapú anaerob tömítő anyag

Three Bond 1200-as tömítő anyag széria

tömítő anyag Szilikon alapú tömítő anyag


Az 1200-as tömítő anyag széria egykomponensű, aceton és oximbázisú RTV ( szobahőmérsékleten vulkanizálódó) - szilikonos- folyékony tömítő anyag, mely 250 C° foknak áll ellen.

Az 1100-as és 1200-as tömítő anyag szériát mindenfajta felületi - és csatlakozó tömítésekre, nyomás alatt lévő olaj,- víz- és gázközeg tömítésére fejlesztettek ki. Ezen tömítő anyag termékeket szobahőmérsékleten, folyékony vagy viszkózus formában kell a megkötendő, összeillesztendő felületre felvinni. A lehető legrövidebb időn belül rugalmas tömítés alakul ki.

A szerkezeti részek - összeszerelésekor - az összeillesztendő felület struktúrájának megfelelően teljes mértékben illeszkednek.

Mikroszintű egyenetlenségeket ( pl. karcolások) ugyanúgy kitölt az anyag mint a makroszintűeket. ( pl. összeillesztendő felületek hullámossága). Ezzel hatékony rozsdavédelem alakul ki.

A jó kémiai ellenállóság, valamint a jó kohézió együttesen erős szilárdságot eredményez a tömítésen belül. Amennyiben adagoló- vagy felvivő berendezést használunk, úgy a szerelési munkák meggyorsíthatók, valamint jelentős költségmegtakarítás érhető el. Ezen két szérián (termékcsaládon) belül több mint 80 folyékony tömítőanyagot tudunk kínálni annak érdekében, hogy a felhasználó a termékéhez legmegfelelőbb tömítő anyagot tudja kiválasztani.

A tömítő anyag termékcsalád egyik reprezentánsa:

1215 - víz- ,olaj- , gázszivárgás tömítésére alkalmas, nem oldódó tömítő anyag

Three Bond 1300-as széria

ragasztó tömítő anyag akrilbázisú anaerob kötőanyagok

Az 1300-as széria akril bázisú, erős, anaerob ragasztó - tömítő anyag. Abban különbözik a hagyományos ragasztó - tömítőktől, hogy levegővel érintkezve nem keményedik ki. Részek összeillesztésénél, csavarozásoknál, fémmel való érintkezéskor, levegővel nem érintkező környezetben indul meg a polimerizáció, szobahőmérsékleten keményedik ki. Ezen anyagnak a csavarozásoknál történő alkalmazása esetén nincs szükség drága mechanikai rögzítők, pl. különböző alátétek használatára. Kevésbé precíziós csavaroknál is alkalmazható. Ezen termékcsaládon belül 50 különböző terméket kínálunk annak érdekében, hogy a felhasználó a feladatnak legmegfelelőbb anyagot tudja ki választani.

Ragasztó tömítő anyag jellemzők:

 • Kitűnő a nyírószilárdsága:
  Mivel egykomponensű és oldószermentes termékről van szó, egyszerű az adagolása és az anyagra történő felvitele.
 • Gyors kikeményedés:
  Kémiailag inaktív fémek ill. nemesfémfelületek, mint zink,-króm, vagy króm-nikkel bevonatok esetén aktivátor használata nélkül zajlik a kikeményedési folyamat.
 • Kitűnő adhézió:
  Azáltal, hogy folyékony, a legkisebb közöket is kitölti, így a találkozási felületet megvédi a rozsdásodástól és kopástól.
 • Kitűnő ellenállóság:
  Rendkívüli módon ellenáll mechanikai, hő- és kémiai terheléseknek, így közvetlenül megakadályozza a szivárgást, folyást.

Alkalmazási területek:

 • Mindenféle cső, csapágybetét csavarozásánál
 • Golyóscsapágynak a tengelyhez való rögzítése
 • Hidraulikus és pneumatikus rendszerek tömítéséhez
 • Illesztékek, mágneses részek ragasztása

Néhány termék a ragasztó - tömítő termékcsaládból:

 • 1305 - nagyon erősen kötő csavarmenet rögzítő
 • 1322 - közepes erősen kötő csavarmenet rögzítő
 • 1324 - közepes erősen kötő csavarmenet rögzítő
 • 1327 - közepes erősen kötő csavarmenet rögzítő
 • 1344 - kevésbé erősen kötő csavarmenet rögzítő
 • 1373B - nagy réses illesztékeket, tömítőket, csavarokat rögzítő
 • 13F051 - nagy kötéserősségű anaerob kötőanyag


További információk a www.threebond.co.jp honlapon.


Ajánlat, információ kéréséhez kattintson ide: hskft@hskft.hu